Aronija

U našoj ponudi pronađite:

  • matične sokove pakiranja 1 L, 0,37 L i 0,2 L
  • svježu aroniju (u sezoni)
  • sušenu aroniju
  • smrznutu aroniju
  • dostupne su također i sadnice aronije - u rano proljeće i na jesen

 

Matični sok aronije prirodni je sok dobiven hladnim prešanjem plodova uzgojenih na parcelama u Kutnjaku (daleko od vreve prometnica), pasteriziran, bez dodanog šećera i konzervansa, hermetički zatvoren čepom naknadno zalijanim pčelinjim voskom ili presvučenim plastičnom navlakom. Kvalitetna sirovina i pažljiva obrada (hladno prešanje i pasterizacija) jamče čistoću i prepoznatljivost okusa. Preporučena dnevna doza je 0,3 do 0,5 dcl, što znači da je litra soka dovoljna za gotovo mjesec dana konzumiranja (ovisi o dnevnoj količini).

Dostupan je u tri različite veličine boca - 1 L, 0,37 L i 0,2 L.

  

 

Tijekom sezone moguće je kupiti svježu aroniju čija je preporučena dnevna količina za konzumiranje 30 do 50 grama (30 do 50 zrelih bobica dnevno).

U vrijeme kada nje više nema i kada je više nije moguće očuvati svježu (kada se studeni bliži kraju), u ponudi imamo smrznutu aroniju kao i sušene bobice. Ni sušenjem niti smrzavanjem bobica, one ne gube svoja izvorna svojstva. Sušenje se odvija u kontroliranim uvjetima solarne sušare nakon čega se pakira u pripadajuću ambalažu.

 

  

Dostupno pakiranje: neto količina 100 g

 

Smrznute bobice također kao ni sušene ne gube na svojoj vrijednosti. Nakon odmrzavanja mogu se konzumirati i koristiti baš kao i svježe. Na Vama ostaje samo da odaberete hoćete li ih umiješati u pahuljice za doručak, napraviti voćni jogurt, ispeći fini kolač, okušati se u kuhanju džema ili uživati u njenim blagodatima u nekom drugom obliku.

 

 

Smrznuta aronija (u rinfuzi) dostupna je našim kupcima cijele godine.