OPG Čižmešija nastao je 2010. godine iz ljubavi prema uzgoju voća i povrća. Našu smo avanturu tada započeli manjim nasadom aronije od svega 200-tinjak sadnica te jednim plastenikom za povrće. Danas se naši proizvodi s ljubavlju uzgajaju na 1,8 ha zemlje i u 900 kvadratnih metara plastenika.
Glavni motiv nam je imati raznoliku ponudu sezonskog voća i povrća koje je moguće obrađivati unutar obiteljskog gospodarstva te istu plasirati kroz osobnu (direktnu) prodaju na tržnicama kao i dopremu restoranima i privatnim osobama "na vrata". Upravo kroz ovaj direktni kontakt želimo biti prepoznati kod svojih kupaca. Ne vršimo prodaju na veliko drugim industrijskim poduzećima koja vrše preradu niti otkupljujemo proizvode drugih proizvođača već vlastite proizvode želimo ponuditi ili kao svježe sa kratkim vremenskim odmakom od ubiranja do stola kupca, ili kao visokokvalitetne prerađevine (matične sokove i suhe proizvode).
Predstavili smo nove proizvode na sajmu zdrave hrane "Jedem zdravo" - rajčicu u prahu, sušeni kopar i sušeni peršin
Na koprivničkoj Gradskoj tržnici u subotu ujutro svečano je otvoren šesti Koprivnički klimatski tjedan, manifestacija kojom se podiže svijest javnosti o opasnosti od klimatskih promjena, potrebi osobnog i zajedničkog djelovanja u smjeru smanjivanja negativnog utjecaja na klimu te mjerama prilagodbe novim uvjetima.
Uz ostale izlagače (OPG Petričec, OPG Jerešić, Sana delikatese, Restoran Klas, OŠ A.N. Gostovinski PŠ Reka) predstavili smo se i mi, upoznajući posjetitelje s blagodatima proizvoda od aronije, ali predstavljajući im i nove proizvode iz naše ponude - rajčicu u prahu, sušeni kopar i sušeni peršin.
Više informacija i slika pronađite na:
http://epodravina.hr/klimatski-tjedan-zapoceo-trznici-degustacijom-domacih-proizvoda/
http://www.komunalac-kc.hr/sajam-zdrave-hrane-jedem-zdravo/
http://drava-info.hr/2016/04/otvoren-koprivnicki-klimatski-tjedan/
Arhiva vijesti