Čime se bavimo

OPG Čižmešija nastao je 2010. godine usljed svjesne odluke kojoj je motivacija bila iskoristiti prirodne resurse koji su već postojali u obitelji (zemlja i jezero) te iz ljubavi prema uzgoju voća i povrća. Našu smo avanturu tada započeli manjim nasadom aronije od svega 200-tinjak sadnica te jednim plastenikom za povrće. Danas se naši proizvodi s ljubavlju uzgajaju na 1,8 ha zemlje i u 900 kvadratnih metara plastenika.

Sjedište OPG-a je u Koprivnici, Vinogradska 45d (gdje se nalazi i prostor za preradu), dok su nasadi smješteni većim dijelom u Kutnjaku (plastenici te nasadi šljiva i aronija) i u Koprivnici (nasad lješnjaka).

Od početnog ulaganja u nasad šljiva, lješnjaka i aronije, poslovanje smo proširili na 3 plastenika koja omogućavaju ponudu svježeg povrća (rajčice, zelenih salata, paprike) na tržnicama (Koprivnica, Varaždin, Đurđevac) i restoranima te na preradu voća (sušenje voća i povrća, kako za konzumnu upotrebu tako i za začine; proizvodnja matičnog soka aronije i šljiva).

Ponuda se proširuje iz godine u godinu, kao i ulaganja te smo do sada uložili u mehanizaciju, navodnjavanje svih nasada, izgradnju komore za duboko zamrzavanje (30m3), solarne sušare, kao i dodatnu kupovinu zemljišta. 

Glavni motiv nam je imati raznoliku ponudu sezonskog voća i povrća koje je moguće obrađivati unutar obiteljskog gospodarstva te istu plasirati kroz osobnu (direktnu) prodaju na tržnicama kao i
dopremu restoranima i privatnim osobama "na vrata". Upravo kroz ovaj direktni kontakt želimo biti prepoznati kod svojih kupaca. Ne vršimo prodaju na veliko drugim industrijskim poduzećima koja vrše preradu niti otkupljujemo proizvode drugih proizvođača već vlastite proizvode želimo ponuditi ili kao svježe sa kratkim vremenskim odmakom od ubiranja do stola kupca, ili kao visokokvalitetne prerađevine (matične sokove i suhe proizvode).